Het Onderzoek naar de Oorzaak van Alzheimer zit Muurvast

Mijn vorige Blog ging weer over Wetenschappers die eindeloos vasthielden aan een theorie en dan ook nog collectief overgaan op fraude.

Hypes

Het heeft te maken met Status, Reputatie, Groepsdenken en Synchronisatie en de enorme winsten die de pharmaceutische industrie maakt met niet werkende geneesmiddelen zoals de anti-Cholesterol-pil en de Bloedverdunners.

Amyloïdeplaques

Nu gaat het over de ziekte van Alzheimer die volgens de huidige inzichten wordt veroorzaakt door amyloïdeplaques.

Hypothese sinds 1984

Deze hypothese werd in 1984 voorgesteld door Dr. Alois Alzheimer, naar wie de ziekte ook vernoemd is.

Na >40 jaar onderzoek is er nog geen enkel resultaat geboekt.

Ondanks dat komen er nu goedgekeurde (geteste)medicijnen op de markt die geen effect hebben en enorm veel bijverschijnselen veroorzaken.

Volgens een alternatieve hypothese wordt Alzheimer eroorzaakt door een slecht functionerend systeem wat de cel Schoonmaakt Autophagie genoemd.

Autophagie Afbreken en Hergebruiken

Het proces van autophagie wordt voornamelijk gereguleerd door de autophagy-related genes (ATG-genen). 

Deze genen creëren Membranen die beschadigde of overbodige celcomponenten omringen , het ingesloten materiaal afbreken en verteren zodat ze   weer kunnen hergebruikt door de cel voor nieuwe celcomponenten of energie.

Verwante ziekten

Een slecht werkende autophagie is de oorzaak van vele andere ziekten zoals Parkinson, de ziekte van Huntington en amyotrofische laterale sclerose (ALS) en vele Auto-immuun ziekten en Kankers.

Groene Thee

Ze kan voorkomen worden door niet teveel te eten, goed te bewegen en het gebruik van lang bekende antioxidatieve en ontstekingsremmende middelen zoals Groene Thee extract.

Bekijk verder de Video: