De Grote Tansformatie

Deze blog ga ik gebruiken als een compact referentiekader om de komende technologische doorbraken op te projecteren zodat we er effectief gebruik van kunnen maken..

De grote Keuze van de Mensheid

De wereld staat voor een keuze om

(1) de technologie te verbeteren en met Alon Musk en naar de Stars te gaan ,

(2) samen met Sri Aurobindo het Innerlijk te verkennen of

(3) samen met Michael Levin de ideale combinatie te zoeken tussen Mens en Machine.

Nicolai Kondratiev

Nicolai Kondratiev vond een Cyclus met een looptijd van ongeveer 50 jaar, die kan worden opgeknipt in kleinere cycli door de frequentie (P=periodiciteit) door 5 te delen of in langere cycli door het omgekeerde te doen (x5).

Iedere cyclus doorloopt 5 stappen die hij relateerde aan de Seizoenen en een centrum waarom alles draait (de zon).

De golfbeweging van de Kondratief hebben een bewezen maatschappelijke en economische impact, de Up-fase schept veel mogelijkheden en verandert instituties. In de neer-fase gebert het omgekeerde.

Sheng-cyclus

Het referentiepunt voor Kondratiev was de 5-voudige (Pentagram) Chinese Sheng Cyclus.

De chinezen en vele andere culturen waren op de hoogte met de golven en handelden als zodanig.

De neergang van de golf is begonnen rond 2000 en rond 2026 draait de fase om.

De Sheng-cyclus lijkt er veel op Panarchie met als groot verschil, dat Panarchie is gebaeerd op de complexiteitstheorie en de Sheng Cyclus is gebaseerd op ervaring en minitieus waarnemen.

De jaarcyclus met de Zon in het centrum is een goed voorbeeld van een cyclus met korte cyclustijd.

Langere Cyclustijden

Een cyclus met een P=250 jaar beschrijft de Cultuur. Deze cyclus is ontdekt door Mikhael Bakhtin een tijdgenoot en vriend van Kondratiev.

De langst bij de mensheid bekende cyclus is de Precessiecyclus (P=25.000).

Die heeft de maken met de schommeling van de aarde rondom haar as. Deze cyclus wordt bepaald door de steds veranderende Poolster en een 12-voudige (3×4) cyclus die de Zodiac wordt genoemd.

~De constellsaties in de Zodiac werden gebrukt om te navigeren op zee en land. Een belagrijke ster was Orion in het (Noorder-Kruis).

De Golden Age van Carlota Perez

Carlota Pérez is een Brits-Venezolaans econoom en wetenschapper die gespecialiseerd is in technologie en sociaal-economische ontwikkeling. Ze heeft de Kondratiev-cyclus gebruikt en de volgende fase beschreven, die ze de Golden Age noemt.

In combinatie met de stand Precessie-cyclus (Waterman) zitten we in een tijd van enorm veel doorbraken, die eigenlijk oude theorie is, die welbewust is tegengehouden.

De Rol van AI

De fase Global Brain kan op twee manieren worden geminterpreteerd namelijk als een technologisch Brein nu AI genoemd of als een Colectief Bewustzijn of zelfs als beide.

De deugden van Plato vertaald in een model voor de sport.

Doorbraken

De huidige basiswetenscvhap is de Wiskunde, die hulp biedt aan de Natuurkunde om structuur aan te brengen, die weer doorwerkt naar de Biologie (Bio-Physica).

Clerk Maxwell

Originele werkktekening van Clerk Maxwell.

In dit gebied is het belangrijkste inzicht de Quaternion, een wiskundig getalstelsel, dat Rotaties in de ruimte beschrijft. . Een roterende rotatie (een spiraal) wordt een Octonion genoemd.

Peter Rowlands

Quaternions Multivariate Vectors
Het basismodel van Rowlands is een uaternion.

Peter heeft aangetoond, dat alle wetten in de natuurkubde kunnen worden herschreven in octonions en dat de getalsmatige variabelen elkaar opheffen. Ze hebben een som nul.

Daarnaast hij hij aangetoond, dat bij iedere afwijking van nul het universum zich corrigeerd en daartoe nieuwe wetten genereerd.

Daarnaast heeft hij bewezen, dat de wetten passen op een uniforme Turing-machine wat betekent, dat het Uniserum lijkt op een zelf-corrigerende computer met een programmeertaal, die overal zichtbaar is, zoals in het DNA.

E8-Symmetrie

De Octionons generen een zogenaamde E8-symmetrie, die ook nog is fractaal is, wat betekent, dat alle actieve delen zichzelf aanroepen met een hele korte (Planck)-cyclustijd.

Biologie: Michael Levin

Michael Levin heeft aangetoond, dat het collectieve Bioveld van de cellen vorm-bepalend is en niet het DNA. Het DNA bepaalt een klein deel van de eiwit-huishouding van de cel.

Ecologie

De mens is een ecologie van 1 celligen , die een ecologie vormen met andere meercelligen.

Panarchy

Een ecologie wordt bestuurd door de wetten van e ecologie verwoord in Panarchie.

Netwerken

Leren van Fouten